Saturday, December 19, 2009

Mee Hoon Sup

Hari nie bangun pagi2 terus rebus daging utk buat sup dan begedil. Daging nie belen dari daging qurban masa raye haji. Tu ari ku dah buat sup tulang dan mee sup gak tapi tak sempat merasa sebab lepas siap masak ku tak terus makan dah tu tiba2 syahmi kena masuk wad pulak, so nak hilangkan kempunan kali nie buat lagi sup dan mee sup.

Sebagai regu mee sup ku buat begedil dan sambal kicap baru ler terangkat kan... utk sup aku masak cam biasa jer, rebus daging sampai empuk dulu pastu masukkan bawang merah, bawang putih dan halia yg dah ditumbuk dan ditumis terlebih dahulu. pastu masukkan rempah sup masak sampai mendidih. celurkan mee hoon taburkan daun sup, bawang goreng dan lobak jeruk serta letakkan begedil dan sambal kicap then masukkan kuah sup. Siap utk dingap, senangkan nie lah menu dari breakfast sampai luncah utk hari nie...

2 comments:

Nuridah said...

salam Jamie,

mihun sup ni kalau dihirup2 kuah nya mmg sedap...knur suker sekali..nak semangkuk!mesti dah habis ni...

Jamie said...

memang dah abis pun kak Nur dah jadi baja..hehehhe.. sekali sekal pekena sup memang sedap.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails