Masak begedil daging utk makan dgn mee sup, biasa org makan dgn soto, tp belasah jelah.. nak buat pun mudah. tambahan ada lagi belen daging Qurban. Jom tengok cara membuatnya....
Bahan-bahan:
- Daging
- kentang
- daun sup
- lada sulah
- telur
- garam
Cara-caranya:-
- Daging dihiris nipis dan direbus sampai empuk
- Kentang dihiris nipis dan digoreng
- Tumbuk kentang yg telah digoreng
- Tumbuk daging yg telag direbus
- Satukan bahan yg telah ditumbuk, campurkan lada sulah dan daun sup serta garam
- bentukkan bahan di atas suke ler nak buat bentuk apa
- celupkan dgn telur dan goreng.
boleh ratah gitu jer or makan dgn nasi or soto or mee sup... selamat mencuba
2 comments:
salam. saya jual begedil frozen. tapi tak sempat ambil gambar cantik dan bergoreng. boleh tak, pakai gambar begedil awak?
boleh..saya izinkan..takde komisyen ker..hehehe..gurau jer.
Jenama apa yg begedil awak jual tu?
Post a Comment