Bahan-bahan
1 cawan tepung gandum
1 cawan santan
1 cawan susu sejat
3/4 cawan gula
2 biji telur
1 tin jagung manis ala krim
sedikit pewarna kuning
sedikit bijan jika suka (Jamie x letak pun)
Cara-Cara
1. Blender semua bahan hingga sebati kecuali jagung dan bijan.
2. Masukkan jagung dan blender sebentar.
3. Tuangkan dalam loyang dan taburkan bijan jika suka.
4. Bakar pada suhu 160 C selama 1 jam
1 cawan tepung gandum
1 cawan santan
1 cawan susu sejat
3/4 cawan gula
2 biji telur
1 tin jagung manis ala krim
sedikit pewarna kuning
sedikit bijan jika suka (Jamie x letak pun)
Cara-Cara
1. Blender semua bahan hingga sebati kecuali jagung dan bijan.
2. Masukkan jagung dan blender sebentar.
3. Tuangkan dalam loyang dan taburkan bijan jika suka.
4. Bakar pada suhu 160 C selama 1 jam
Tengok K.Nur buat kuih bakar jagung nie macam sedap jer, kebetulan sehari sebelum tu buat kuih bakar labu. tapi lom sempat di posingkan telah selamat dimakan, nantilah esok2 buat lagi. kuih nie memang lemak berkrim, sedap gitu cuma jamie buat agak terlembik sikit sebab guna jagung yg dalam tin yg bukan jenis berkrim tu dan jamie masukkan semua airnya. whatever pun i like this kuih (terus spekong london) very yummy.... resepi amik dari blog Nur yg diambil pulak dari MyR from zana08.
No comments:
Post a Comment