Tuesday, December 7, 2010

Saman Trafik

Esok pagi-pagi selepas suboh aku akan pergi ke Balai Polis Trafik Selayang, nie semua gara-gara road tax yg expired pada 9 Dis 2010, bila nak renew tak boleh sebab ada saman dan aku kena blacklisted. Bila check di www.myeg.com.my semua saman tersebut adalah saman ekor dan satu pun surat saman tak pernah sampai ke tangan aku. Ada tu kena dari tahun 2006 lagi, hangin satu badan rasanya, sebelumnya ok jer nak renew roadtax.

Hari Selasa lepas berkobar-kobar aku ke Balai polis nak menjelaskan saman bila sampai kat situ..mak datuk ramai sgt org beratur nak menjelaskan saman. Nak amik nombor pun tak boleh sebab no dah abis, ptg tu dah 400 no dikeluarkan tapi no yg dipanggil masa tu baru 200. Brader polis suruh aku dtg lagi pagi2 buta hari rabu.. gigih ler aku esok lepas punch card cabut ke sana dulu..doakan kejayaan aku yek...
Dahlah susah payah aku meredah trafik jem dan ujan hari selasa lepas ditambah pulak parking keta yg jauh kena naik turun bukit, dgn perut yg memboyot sampai2 takleh nak buat apa..balik dgn hati yg hampa.. doa2 esok berjalan dgn lancar, kalau tak maknanya ada yg keta aku tak leh nak gerak sbb roadtax dah expired..huhuuhu.

Kat bawah ni aku bg info bg kengkawan yg nak check kalau ada saman aku dpt dari laman web rasmi PDRM..boleh lah geng dgn aku ..hehehehe

Dengan menggunakan telefon bimbit, anda cuma perlu taip POLIS SAMAN KAD PENGENALAN atau NO KENDERAAN dan hantar ke 15888
Contoh : POLIS SAMAN WMG6383 dan hantar ke 15888
* Setiap SMS akan dikenakan caj sebanyak RM 0.20

Semakan boleh dibuat melalui portal-portal seperti berikut :
MyEG Services
www.myeg.com.my

RILEK e-Services
www.rilek.com.my

1 comment:

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi there, thanks for dropping by and leaving comments under my Marine Aquarium photos post ya ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails