Ikan terubuk nie aku rasa dah dekat setahun lebih duk dalam freezer aku, sampai dah kering dan keras kejung ler. Bukan apa kalau aku goreng nanti aku sorang jer yg makan, hubby tak berapa suke sgt ikan masin nie. Nasib baik ada mak yg nak tolong aku makan, tu pun lom abis lagi, ada lagi bawah tudung saji. Yang buat sedap sisik ikan terubuk yg garing bila digoreng, jgn pulak pi buang sisik dia. Sekali-sekala makan lauk ikan masin memang sedap, tapi jgn selalu kang naik pulak darah tinggi, makan yg masin-masin. Regu lauk ikan masin aku masak egg tofu campur carrot, telur dan kubis panjang. Egg tofu tu aku goreng bersalut dgn tepung beras dulu, baru masak bior tak hancur bila masak, nak kuah dia pekat masukkan tepung jagung. Mak memang suka lauk egg tofu nie. Ada gak masak sambal sotong tp malas nak posing kan, sotong tu malu ler..ehehehehe
No comments:
Post a Comment