Tuesday, May 5, 2009

Sirap Bandung

Panas-panas nie kalau minum sirap bandung memang sedap. Sirap bandung nie biasa kalau di Negeri Johor memang letak Ais Krim Soda baru rasanya power. Nak membuatnya memang nampak mudah tapi kalau tak kena gaya akan berketul2 bila campur susu cair dan ais krim soda, so tips tak mau berketul-ketul, selepas siap buat air sirap cam biasa kena letak ais krim soda dan susu serentak sambil dikacau, kemudian baru letak ais. Tak percaya.. cubalah. Bahan-bahannya cuma sirap, gula, air batu, ais krim soda dan susu cair. Kuantiti ikut berapa banyak nak buat la..mudahkan! kalau nak pelbagaikan boleh letak cincau atau biji selasih.

2 comments:

a.b geldofg said...

nak jugalah!

Jamie said...

boleh..oder jer kat kedai.hehehhhe..jgn mare

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails