Monday, May 18, 2009

Rendang Tok


Rendang yang dibuat guna pes rendang yang jual kat pasar Ahad dekat Kg Melayu Kundang. Rasanya boleh tahan gak dan yg pastinya nak buat senang dan sesuai untuk ibuk2 yg bekerja. Saja buat rendang tuh basah2 biar ada kuah sket, nanti nak perangat baru lah keringkan. Tapi tak sempat kering dah langsai. Banyak lagi pes yg dijual, semua pakai cedok jer.. pes sambal tumis, kurma, rendang, sup dll. Satu bekas RM2 jer.. cukup untuk masak 2-3 kali. Selain rendang, sup nie pun buat pakai pes segera gak.. mudah.. even garam pun tak perlu letak.. kena rasa dulu sbb memang dah memang bergaram. So inilah rahsianya untuk masak sedap dan cepat. ewah promo pulak..

2 comments:

a.b geldofg said...

nak lah juga :(

Jamie said...

boleh..jemput tengok..hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails