Saturday, April 18, 2009

Oreo Cheesecake



Ni 1st time buat oreo cheesecake, selalu tu buat plain cheesecake or marble cheesecake with chocolate. Tapi nak bagi jadi pun ada rintangan gak sebab biskut oreo asyik kena pow dgn budak-budak jer.. mak budak pun tumpang sekaki. Kena beli 2-3 packs oreo baru boleh jadi. Cheesecake ni rasenya mcm terlebih gelatin lah pulak sbb nie jenis yg non-baked, rase cheese dia kureng kat tekak aku ler... bila bawak gie opis diaorg kata dah ok dah.. tapi pada aku kalau rase cheese dia banyak lagi baru ler sedap. Baru ler gemuk...hehehhehehe.
kelebihan non-baked cheesecake nie ialah rupa for sure menjadi dan takde masalah terhangus kat surface dia.. tapi lambat lah pulak nak tunggu dia keras... next day tu baru bleh makan sbb cheesecake kalau simpan overnight baru sedap makan.



Ade lagi separuh lam peti sejuk tuh.. ada sapa-sapa ngidam nak makan cheesecake??

4 comments:

lemongrass said...

lerr, dia pun buat cheesecake jugak ke, hehehe. Jom mari beramai2 menggemuk kan badan :-). Kat rumah ni pun, klu oreos tu, tak payah lah nak buat benda lain, sbb dah habis kena makan dgn budak2 dulu, hehehe..

Jamie said...

Tulah pasal bleh tersama plak... ada instinct ler tuh... sekali sekala tekak teringin plak nak makan cheesecake.

Mommy Lily said...

Alamak sgt sedap la kek tu. rasa mcm nk potong je skrin ni ambik separuh

haha

salam singgah

Jamie said...

Mommy Lily,
Salam..thanks sbb sudi singgah. Jgn tertipu dgn rupanya...org lain buat lagi sedap kot...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails