250gm Butter
250 gm gula kastor
4 biji telur saiz B
1 1/2 tsp parutan kulit limau
250gm tepung berserbuk penaik
85 ml jus limau segar
Utk Icing (aku tak buat pun) :
125 gm gula icing
5 tsp jus limau segar
Cara-caranya:-
- Panaskan oven pada suhu 170 C. loyang dialas dgn kertas minyak atau disapu butter.
- Pukul butter dan gula 4-5 minit hingga warna berubah pucat.
- Masukkan telur satu persatu dan pukul sebati setiap telur.
- Masukkan parutan kulit limau.
- masukkan tepung semuanya dan kacau sebati.
- Perlahan-lahan masukkan jus limau. Kacau sebati.
- Masukkan dalam loyang dan bakar 45-50 minit atau hingga masak.
- Sejukkan atas redai.
- utk icing, Masukkan gula icing yg diayak dlm mangguk, masukkan jus limau sikit2 sambil dikacau dan mencapai kepekatan yang diinginkan atau boleh diletakkan atas kek.
No comments:
Post a Comment