Saturday, May 15, 2010

Warung Dusun Gear Box

Salam semua, kali nie kami sekeluarga berkesempatan makan di warung dusun gear box yg terletak di Bandar Baru Bangi. Kedai ni dulu biasa-biasa jer dan memang menjadi salah satu port makan-makan waktu berchenta di zaman study dulu dalam tahun 1998 gitulah. Sekarang kedai nie dah cantik dan makin bertambah besar, menu pun makin banyak dan sedap. Ade gerai ikan bakar, kerang bakar, tahu bakar dan otak-otak selain dari kedai utama. Lokasinya jalan menghala ker tol kajang dari bandar baru bangi berhadapan atau dekat2 dgn stesen minyak shell, kalau tak silap seksyen 8 kot. aku bukan tau sgt address dia..hehehe
Pandangan depan kedai, kalau malam bukan main bercahaya, kalau nak banding dgn dolu2 memang bezalah.
Kalau dah nama warung gear box, kena lah oder sup gear box ni, sup dia memang sedap dan berasa, sapa-sapa yg tak pernah cuba, try laa.. sedap nie. Guna straw utk makan sum-sum dia.. perghhhh!!! Agak pedas.. awas!!

Ni satu lagi hidangan sampingan wajib, tahu bakar, kuah dia pekat dan sedap. Kalau tak caya cuba tanya anak aku...hehhee percaya lah..
kerabu campur pun sedap gak, tapi yg pelik kerabu mangga takde pulak, yg ada kerabu udang, sotong, ayam dan kerabu campur semua..
Satu lagi menu yg harus dicuba ialah ikan bakar, kuah dia tu yg buat sedap, ikan pulak ikut suke lah nak guna ikan apa. kami biasa amik ikan pari. memang licin tak tinggal tulang pun ..hehehehe

4 comments:

mommysarah said...

hahahah....tempat aku bertenet gak kat situ dulu.... yelah...UPM ngan UKM kan sebelah2 jek....kuikuikui... amboi...kemain jauh lagi kau gie makan....jeles aku

Jamie said...

balik dari kg, singgah dulu makan kat situ. Mak aku yg beriya-iya nak belanja kitaorg makan kat situ... rezeki jgn ditolak.

mommysarah said...

betul2...rezki jangan di tolak....

abanglong said...

salam

first time singgah sini. tak pernah terperasan pun ada warung dusun nih...

kena try :)

thanks 4 sharing

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails