Bahan-bahan
1 bungkus mee kuning
1/2 kilo daging
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
1 inci halia
rempah- kulit kayu manis, bunga lawang, lada putih
2 pokok sawi
Taugeh
Bawang goreng
daun sup
1 kiub sup tulang
Cara-caranya:-
1. Rebus daging sampai empuk
2.Tumbuk bawang putih, bwng merah dan halia
3. tumis bahan tumbuk bersama bahan rempah sampai garing
4. Masukkan bahan tumisan dalam air rebusan daging
5. Masukkan kuib sup tulaang dan masak sampai mendidih dan sebati
6. letak garam dan pak aji
7. masukkan sawi yg dipotong2
8. celur mee kuning, masuk lam mangkuk, letak taugeh, daun sup dan bawang goreng dan curahlah kuah.
1 comment:
hahaha...tengok mee sup kau nie aku pun teringin nak makan. so, semalam, itulah menu aku. tp aku pakai ayam jek. malas nak tunggu daging empuk...hehehehehe
Post a Comment