Bahan-bahan:-
6 kpg tauhu
60 gm isi udang dicincang halus
1/2 biji bawang besar didadu
2 inci lobak merah diracik halus
sepokok kecil daun ketumbar dihiris halus
1 biji telur
1 1/2 sudu makan tepung jagung
1/2 sk pati ikan bilis
garam secukup rasa
Cara-cara:-
1. Tauhu dipotong 2. kemudian dikorekisi tahu buat poket. Isi tauhu yg dikeluarkan disimpan.
2. Hancurkan isi tauhu tadi dgn sudu. Campurkan semua bahan lain ke dlm tauhu yg telah dihancurkan tadi. gaul rata semua bahan.
3. Sumbatkan bahan2 yg telah digaul td ke dalam tauhu. Bila semua dh siap diisi bolehlah digoreng dgn minyak yg panas.
Memang sedap rasanya. Jgn takut masa menggoreng isi yg disumbat takkan terburai punya. Boleh makan dgn sos sebagai snek atau dimakan dgn nasi sebagai lauk. tapi kat umah nie tak sempat nak buat lauk pun.
1 comment:
bekas sos tu ingatkan aku kepada weighing boat jerrr
Post a Comment