Tuesday, February 16, 2010

Mak kena gigit lipan

Pagi tadi dalam pukul 6 tetiba hanfon aku berbunyi, sapa pulak yg call pagi2 buta. Bila tgk kat skrin nama mak yg naik, suspen nie apsal mak call pagi2 buta nie mesti ada berita tak baik nie. dan seperti yg dijangka mak sedang berada di Hospital Tangkak sebab kena gigit lipan kat hujung jari telunjuknya. Mak kata tangan dia dah bengkak dan bila check mak kena tahan wad tapi bukan sebab kena gigit lipan tapi darah tinggi mak yg naik, 240/200 tinggi giler. Mak berkeras takmo duk wad dia kata nak balik KL hari nie. Nurse bagi ubat darah tinggi yg paling kuat dua biji soh mak relax dan baring tapi bila check semula masih cam tu gak pressure takmo turun. Nurse bagi mak kuar gak stelah bagi mak injection dan ubat serta surat refer letter. tulah mak dia memang ada darah tinggi tapi bila soh makan ubat buat2 lupe jer...
yang kelakar anak aku taktau lipan tu mende, tulah budak2 zaman sekarang, lipan pun tak kenal.. Moga mak cepat sembuh dan takde apa2 komplikasi lepas nie..

2 comments:

openid said...

alahai takutnye lipan besor gitu.. harap2 mak akak cepat sembuh ye :)

ijan

geraugebang said...

Sakit tuu....boleh demam kalau kena gigit.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails