Monday, February 7, 2011

Pau...Oh Pau...

Amacam cun tak pau ni? selain dari cun dan gebu, pau ni pun memang sedap. Tapi jgn salah sangka dan tak perlu lah skrol ke bawah utk cari resepi sebab mmg tak kan jumpa pun sebab pau ni bukan aku yg buat, kedai mari, aku beli yg frozen jer jenama Karts.

Aku ada memori daun pisang dgn jenama karts nie sebab dulu lepas abis belajar aku penah pi interview kat kilang ni nak minta koje QA. Kilang dia kat area Shah Alam, dgn penuh mengharap dan baju kurung coklat aku pun pegi lah interview kat situ. Beriya dia suruh aku test diaorg punya pau, ok ke tak, tanya aku sanggup tak kalau hari2 kena buat food testing pau, aku yg mmg nak sgt keje masa tu, mmg akan kata boleh ajer..walaupun aku tak dpt nak membayangkan muka aku yg akan gebu mcm pau sbb hari2 kena paksa makan pau. Tapi nampaknya bukan rezeki aku... tak dpt pun keje situ..mungkin diaorg tau niat aku yg tak ikhlas itu..hehehehe..selain dari pau ada gak pizza dan makanan frozen lain yg brands ni jual.. cuba lah aku promote free jer nie...


Aku setakat ni adalah 3-4 kali cuba buat pau, tapi semuanya nan ado.. tak menjadi seperti yg diharapkan. Rase pobia nak cuba lagi, beli lagi senang dah tentu jadi..takyah susah2..malas pun sebenarnya aku ni.. nak bagitau ada satu kedai kat tempat aku jual pau yg guna tepung wholemeal..mmg sedap dan gebu sesangat walaupun dah sejuk.. terasa sihat pun ye bila makan pau wholemeal, murah pun murah cuma rm1.20 jer seketul besar.. ada tempat tu rega sampai rm1.80 tp rasa ntah apa apa ntah...

2 comments:

Dini's Mum @ Ayu said...

Assalamualaikum...saya pun dah beberapa kali kecewa buat pau..tapi terjumpa satu resipi yang betul2 tidak mengecewakan..ambil kat blog saya ye..ikut betul-betul..jangan ubah apa-apa..Insya-Allah jadi pau yang gebu dan sedap. Kalau buat frozen pun masih lembut.

Jamie said...

Thanks Ayu... nanti saya try.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails