Thursday, December 25, 2008

Tahun Baru Datang Lagi....

Sedar tak sedar dah sampai end of the year. Rase cepat sgt masa berlalu. Bila dah hujung2 tahun nie biasa la... kena tgk dan renungkan semula apa yg dah berjaya dibuat sepanjang tahun 2008 nie.Tercapai ke misi dan visi yg dihajatkan atau dipikirkan 12 bulan yg lalu.. Yang pasti misi nak menguruskan berat badan memang tercapai walaupun taklah capai target tp at least kurang lah gak.. kalau nak diikutkan dpt turun 10kg tp after raye ari tu dah naik 3 kg.. so total 7 kg jelah...

Kat office pun sibuk buat penilaian sasaran kerja tahunan (SKT. Bagi kerja2 yg tercapai ikut apa yg di sasarkan tu baguslah tapi bagi yg tak tercapai tu kena plak pikir reason.. Tapi alhamdullilah apa yg dlm SKT semua tercapai hampir 95%, yg bakinya tu adalah sikit here n there.

Sekarang pun dah kena pikir tuk next year punya plan plak. Anak2 dah makin besar, nak kena tambah lagi ker? Nina dah sibuk suruh mama tambah baby lagi. Nina pun next year cadang nak dimasukkan class smart reader. Dah berkobar2 dia nak gie sekolah.. tp masih pakai pampers lagi.. camner tuh? sib baik kelas tu cuma every sunday 9-11 am jer.. kalau tak haru gak..

dah penat celoteh nie. tatau nak boh gambar apa.. kalau tak letak any pictures cam tak best lah plak.. oklah layan jerlah gambor2 yang takde kait mengait ngan cite kat atas...


Nina tengah khusyuk berdoa agar mama hantar masuk smart reader next year... hehehehe.. sebenarnya tak tau pun apa yg didoakan, doa biasa dia.. Ya Allah ya tuhanku ampunkan lah dosa mama dan papaku...


Opss.. nanti dulu mama org tak ready lagi nie..

1 comment:

Mommy Lucy said...

Wah Jamie...

Kau punya resolution mmg tercapailah yek.. bagus bagus.. aku gak yg tak tercapai...hahahahahaha...

wah..nak menambah ke..? baguslah... mudah-mudahan dimakbulkan... hehehehehehe..."projek besar" tu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails