Monday, September 22, 2008

Biskut Pandan Sweet

Photobucket
Biskut Pandan Sweet

Bahan A

200 gm Mentega

40gm shorthening

180 gm gula castor

1/2 tsp garam

1/2 tsp perisa pandan

1/4 tsp pewarna hijau

1 biji kuning telur

Bahan B

280 gm self Rising Flour

50 gm tepung jagung

50 gm tepung hong kwee

3 tbs horlicks

50 gm kelapa kering (kisar halus)

Bahan Hiasan

Kuning telur

kuaci Hijau

Gula hiasan hijau

Cara menyediakan

1. putar bahan A hingga sebati. masukkan semua bahan B ke dalam adunan mentega dan gaulkan sebati.

2. canai doh dan terap ikut acuan. sapukan dengan kuning telur. letakkan kuaci hijau dan taburkan dengan gula hiasan hijau

3. Bakar pada suhu 150 C selama 15- 20 minit.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails